Ako zabezpečiť Váš domov pred vytopením

81-1

Vytopiť svoj byt, alebo dom nie je vôbec tažké a škody sa môžu vyšplhať do astronomických čísel. Štatisticky je dokázané, že Váš domov skôr vytopíte ako ho vykradnú počas Vašej dovolenky. Veľa výrobcov ( Grohealebo Rehau) má na tieto neštastné náhody riešenie. Nie je to vôbec náročné na montáž a môže to ušetriť viac peňazí ako samotné zariadenie. Pri vytopení vznikajú škody a veľa krát aj Vašim susedom a v takom prípade škody dosahujú veľké čísla. Po odstránení škôd prichádzajú na rad ešte plesne, ktoré nemusíme spomínať že dlhodobo budú poškodzovať Vaše zdravie.

Poruchy vodovodného potrubia, alebo vytopenie pre poškodenú pripojovaciu hadičku k batérií môžu nastať kedy koľvek a odstránenie týchto škôd veľa krát ani poistka nepokryje. Na zabezpečenie takýchto škôd je produkt RE GUARD alebo GROHE SENSE Guard. Inštalácia týchto produktov je tak jednoduchá, že šikovnejší človek si dokáže tento systém namontovať sám na vodovodné potrubie (ale aj tak odporúčam vodára, aby ste si neurobili škodu skôr ako výrobok namontujete). RE.GUARD alebo GROHE SENSE Guard funguje automaticky a dokáže rozpoznať vďaka umiestneným snímačom odoslať informáciu do modulu a ten okamžite uzavrie vodu v hlavnom prívode do domu, alebo bytu. Samozrejme tento produkt a snímače môžu byť umiestnené aj v garáži, alebo v záhradných domčekoch. Vďaka núdzových batérií funguje aj v prípade výpadku el.energie do nehnuteľnosti. Technický nadšenci môžu tieto zariadenia ovládať aj cez aplikáciu vo svojom smartfone. Sense Guard a RE.GUARD pracujú nonstop na území kde je pokrytie WI-FI signál a pravidelne kontrolujú cez softwér aj malé úniky vody. Nadšenci šetrenia vody si na svojich smartfónoch môžu aj pravidelne kontrolovať spotrebu vody. Detektory a snímače si môžete dokúpiť a umiestniť na všetky rizikové miesta. Okrem masívných únikov vody dokáže RE.GUARD odhaliť aj malé úniky vody ako je napríklad prepúštanie wc splachovania, alebo kvapkajúca batéria a to vďaka nočných meracích cyklov. Aj malé úniky vody môžu dlhodobo vytvoriť m3 spotrebovanej vody, ktorú samozrejme treba rátať. 

Tak že ak chcete mať vodu pod kontrolou, určite nainštalujte systém Sense Guard alebo REGUARD na Váš prívod do domu a budete nie len pánom Vášho domu, ale aj pánom Vašej bezpečnosti pred vytopením. 

Nakoniec pripomeniem aj zmäkčovač vody IPS Kalyxx BlueLine, ktorý by som už pri montáži zabezpečovacích prvkov na potrubí v jednom slede nahodil naraz. Keď už máte vodu pod kontrolou, nech je už aj upravená :-)

V prípade dalších informácií sme pripravení odpovedať na všetky Vaše otázky.

Váš tím REUT.sk