Zmäkčenie a úprava vody

85-1

Tvrdosť vody je neustály problém v domácnostiach. Tvrdá voda má väčšie množstvo vápnika a horčíka a tým sa usádza a vytvára vodný kameň. Na vodovodných batériach, sprchových kútoch ale aj na ohrievačoch vody a práčkach. Samozrejme sa takto v domácnostiach vytvárajú vyššie náklady na čistiace prostriedky, ale v neposldenom rade aj náklady na ohrev vody, alebo životnosť práčiek. Samozrejme tvrdá voda esteticky znečistuje všetko kde vodu používame. 

Po úprave a zmäkčení vody je život v domácnosti hneď jednoduchší. Koniec koncom je to cítiť aj na pokožke po sprchovaní alebo hlavne ženy cítia že ich vlasy sú hneď jemnejšie. Spôsoby na úpravu vody sú viaceré. Jeden so spôsobov je odstraňovanie vápnika pomocou zmäkčovača na báze katexového filtra. Firma Honeywell je lídrom na trhu čo sa týka úpravy a filtrácii vody. Tento produkt treba nainštalovať na hlavný prívod vody do domu a jediné čo treba je len občas dopľnať solné tablety do zmäkčovača Honeywell KS30E.  Ale špecialistami sa úprave vody venuje aj nemecká firma Viessmann. Firma Viessmann má tak isto zmäkčovače vody na podobnom systéme.

viessmann-aquahome-20-n

 

Čo získame úpravou vody?

-zvýšenie životnosti spotrebičov

-zníženie spotreby o min.30% (čistiace prostriedky atď)

-zdravšia pleť a vlasy a zase úspora na krémoch a hydradačných prostriedkov

Po úprave vody nie je vody menej zdravá, lebo takáto voda stále obsahuje dostatočné množstvo minerálov!!! Ale menej vápnika vo vode je pre teľo zdravšia lebo nezaťažuje toľko obličky. 

Na zmäkčovači vody HONEYWELL KS30e si sami určujete aká voda má ostať tvrdá, tak že voda môže byť úplne mäkká (čo sa neotporúča) alebo mierne tvrdá.

Existuje ešte daľší spôsob úpravy vody a to je pomocou zariadenia IPS (iónový polarizačný systém) - KALYXX

IPS Kalyxx je prietokové teleso so vstupným a výstupným otvorom cez ktorý preteká voda. V telese sú umiestnené elektródy v tvare turbín z dvoch rôzných elektricky vodivých materiálov. ( NIE MAGNETY). Vytvára vírivé prúdenie vody, čím spôsobuje zmenu štruktúry minerálov. Voda, ktorá telesom preteká, vytvára s elektródami galvanický mokrý článok s napätím medzi 4,2 až 6 V. Výsledkom je, že minerály a soli v upravenej vode strácajú schopnosť vytvárať tvrdé kryštalické nánosy (kalcit). Získavajú štruktúru mäkkých častíc - kalu (aragonit) a sú odplavované spoločne s vodou.Po úprave vody sa z vodného kameňa stáva prášok ktorý sa neusádza, lebo sa neviaže na seba.

O úprave vody sa dajú písať veľmi dlhé članky, ale ja odporúčam kúpiť / vyskúšať a nepotrebujete daľšie vysvetlenia.

S kúpou a poradenstvom sa obrádťe na nás a budete spokojný...

Váš tím REUT.SK