Tip ako vybrať kuchynskú batériu...Varianta A, B a zlatá stredná cesta

94-1

Pri výbere kuchynskej batérie treba brať do úvahy viacero variant....

Varianta A je napríklad kuchynská batéria zo steny. Tento typ je dlhodobo používaný a skôr zastaralí. Ale keď prerábate staršiu kuchyňu a už sú vývody zo steny a nechcete sekať a prerábať, v tomto prípade je dôležité premerať rozostup vývodu teplá a studená. U nás existujú dva typy: 100mm a 150mm. Samozrejme rozmer rozostupov 100mm je už len v tých najstarších domov, lebo tento rozmer sa používal za starých čias komunizmu. Stenové kuchynské batérie sú tak už ojedinelé, že ich nie je toľko na výber. Napriek tomu je ešte výber na webe postačujúci. V tomto prípade určite odporúčam kuchynskú batériu s vrchným výtokom. Je to praktickejšie pri umývaní väčších hrncov.

Varianta B je batéria stojanková, alebo na kraj drezu. Týchto batérií je momentálne obrovský výber od rôznych výrobcov Franke, Blanco, Grohe, Hansgrohe, Novaservis, Sapho, Ravak, Paffoni a takto by som mohol pokračovať ešte vo veľa značiek. Aj v tomto prípade by som podotkol, že kuchynskú batériu by som viac odporúčal s vrchným výtokom a najlepšie otočnú, aby ste neboli obmedzovaní v prípade veľkého obsahu v dreze.

Pri všetkých typoch kuchynských batérií už existuje aj prevedenie so senzorom. Čo je v prípade špinavých rúk obrovská výhoda. Kuchynská senzorová batéria je síce ojedinelá požiadavka no v prípade používania je to výborná pomôcka.

Zlatá stredná cesta je kuchynská batéria s výsuvnou sprchou alebo výtokom. Táto voľba je v kuchyni veľmi používaná a opodstatnená. Aj tieto kuchynské batérie sa robia v rôznych prevedeniach ako vo farebných tak aj tvarových. Momentálne sa farebné prevedenia robia hlavne k farbe drezu. Samozrejme odporúčam vyberať výrobcu rovnakej značky t.j batéria Blanco a drez tiež Blanco v rovnakom odtieni. Samozrejme sú už na to akciové sety od daných výrobcov Blanco alebo Franke. Samozrejme pre náročných existuje kuchynská batéria ktorá vodu chladí, filtruje či dokonca vyrába sódu.

 

Ale sú aj luxusné a dizajnové batérie napríklad s oplachovým vodopádom na oplach príklad ovocia či zeleniny. 

 

Čo sa týka výberu drezu tak to už je na ďaľší dlhší a rozsiahli článok. Tak ten dáme na budúce :-)

V prípade že som Vám ani s týmto článkom nepomohol je tu ešte možnosť k nám prísť, alebo zavolať a radi poradíme a vysvetlíme zvyšné informácie

Váš REUT.sk